In WTB Control

Addtech-bolagen Stig Wahlström Hydraulik och TUBE Control går samman och blir WTB Control

Den 1 december 2021 fusioneras de två hydraulikbolagen Stig Wahlström Hydraulik och TUBE Control, båda inom Addtechkoncernen. VD för det nya bolaget blir de båda bolagens nuvarande VD Anders Berkevall.

Stig Wahlström Hydraulik och TUBE Control har båda en historik som sträcker sig tillbaka till 1950-talet. En gedigen kompetens och erfarenhet som följer med in i WTB Control där de kommer fortsätta erbjuda tillverkning och montage av både aggregat och ventilblock för hydraulik. Sammanfattningsvis styr hydrauliklösningarna funktionen hos till exempel lastmaskiner och truckar. Bland kunderna återfinns marknadsledande industribolag såsom Volvo Construction Equipment, Väderstad, Mitsubishi Logisnext, Cargotec och Saab.

 

I och med sammanslagningen växer de båda bolagen till dubbla storleken och med totalt 50 medarbetare ökar de kraftigt sin kapacitet. Verksamheten kommer fortsatt bedrivas med huvudkontor och montage i Stockholm samt bearbetning och montage i egna fabriker i Skövde. Med tillverkningen i Sverige har bolaget full kontroll på hela kedjan, en stark fördel och närhet som kunderna uppskattar.

 

VD för WTB Control blir Anders Berkevall som varit VD för Stig Wahlström Hydraulik sedan 2010. Han har dessutom varit VD för TUBE Control sedan början av 2021.

 

– Trots pandemin har efterfrågan på våra hydraulikkomponenter ständigt ökat. Därför känns det väldigt bra att Stig Wahlström Hydraulik och TUBE Control nu fortsätter tillväxtresan tillsammans i ett och samma bolag, säger Anders Berkevall och fortsätter:

 

– WTB Control blir en stark aktör som med en oerhörd kompetens och erfarenhet samlad kommer kunna fortsätta tillgodose våra kunders höga krav på kvalitet i alla led.

 

Nu pågår ett arbete för att kraftigt öka kapaciteten i bolagets fabriker i Skövde, där de bygger ut både lager och fabrik. Senaste gången de byggde ut var för bara drygt ett år sedan. Den nya utbyggnaden beräknas stå färdig under våren 2022.

 

En del av Addtech

WTB Control blir en del av den svenska börsnoterade tekniklösningskoncernen Addtech som idag består av 140 självständiga koncernbolag. WTB Control tillhör koncernens affärsområde Industrial Solutions.

Presskontakt:

Anders Berkevall, VD WTB Control

070-580 85 65

anders.berkevall@wtbcontrol.se

Start typing and press Enter to search