In WTB Control

Pheenix Alpha och WTB Control – ett nära samarbete sedan 20 år

Pheenix Alpha är en av världens ledande tillverkare av vinylpressar. De flesta av bolagets pressar går på export och bland kunderna finns exempelvis Sony Music Entertainment, ett av världens största skivbolag. Tillsammans med WTB Control har Pheenix Alpha ett samarbete som sträcker sig 20 år tillbaka.

Pheenix Alpha grundades år 2006 av före detta anställda från Toolex Alpha, ett bolag med en historik ända från 1932. Idag har Pheenix Alpha omkring 25 anställda i Stockholm och erbjuder automatiska pressmaskiner för vinylskivor. Bland kunderna finns bolag över hela världen, allt ifrån mindre aktörer till etablerade storbolag som Sony Music Entertainment.

 

Samarbetet mellan Pheenix Alpha och WTB Control sträcker sig ända till början av 2000-talet, redan innan bolaget fanns i sin nuvarande form. Det var i föregångaren Toolex Alpha som samarbetet inleddes för omkring 20 år sedan. Idag levererar WTB Control pumpsystem, ventiler och ventilblock till den hydrauliska pressmaskinen.

 

”Med WTB Control finns det en personlig kontakt, något som är jätteviktigt för oss”

 

Niklas Poblenz, VD på Pheenix Alpha, är en av bolagets grundare som även arbetade hos föregångaren Toolex Alpha. Han beskriver samarbetet med WTB Control som nära och väl fungerande:

 

– Vi har ett nära och bra samarbete med WTB Control. Det finns en personlig kontakt, något som är jätteviktigt för oss då det ibland kan vara tvära kast. Vi specificerar vad vi vill uppnå och WTB Control tillhandahåller en lösning som passar våra behov.

 

Pheenix Alpha befinner sig nu i en period av kraftig tillväxt, då det över hela världen finns en ökad efterfrågan av just vinylskivor. Tillväxttakten för hela branschen är på stadig uppgång och i takt med att bolaget etablerat sig som en av de större aktörerna, är efterfrågan på deras vinylpressar stor.

 

– Den snabbt ökande efterfrågan sätter både oss och WTB Control på prov, volymerna kommer fortsätta öka. Men det är en utmaning jag är säker på att vi kommer klara av på ett bra sätt, mycket tack vare vårt nära samarbete, avslutar Niklas.

Start typing and press Enter to search