In WTB Control

WTB Control – det här är det nya varumärket

Det finns en lång historik och gedigen kunskap från både Stig Wahlström Hydraulik och TUBE Control. När bolagen nu fortsätter framåt som det gemensamma varumärket WTB Control ska erfarenhet, trygghet och kvalitet genomsyra alla delar av identiteten.

WTB Control är en unik leverantör av ventilblock för hydraulik och en nära partner till marknadsledande kunder. Med egen produktion i Sverige har vi full kontroll över hela kedjan. Kundnyttan och att ständigt förbättras är centralt i vårt dagliga arbete.

Logotyp

Logotypen för WTB Control är skapad med ett tydligt sans serif-typsnitt som ger ett avskalat, rent och självsäkert uttryck. I logotypen finns även en symbol för hydraulik i form av en tredimensionell droppe, vilken symboliserar olja och samtidigt är det en evig form som står för tydliga, trygga flöden. Symbolen presenteras alltid i profilens grå nyanser för att visa på materialen stål och aluminium samt den egna tillverkningen i Sverige.

Färgpalett

I färgpaletten finns en tyngdpunkt på svart, mörkblått och gråskala. Det ger en trygg, kompetent och lite exklusiv känsla, en palett som får ta plats. Som komplement till identiteten har vi tagit fram en för varumärket unik ton som vi kallar WTB Prime. Den har sitt ursprung i Stig Wahlström Hydrauliks röda färg, som vi blandat med den blå från TUBE Control. Tillsammans bildar färgerna en blåviolett nyans som vidareutvecklats till den skarpa, karaktäristiska WTB Prime.

 

Som accentfärg använder vi en gyllene orange nyans som vi kallar Oil Motion. Tillsammans med tonerna Steel Gray och Aluminium Gray har vi en komplett färgpalett som tydligt knyter an till vårt erbjudande.

Typsnitt

Till rubriker och brödtext använder vi sans serif-typsnittet Poppins, ett typsnitt som är tydligt och läsbart i tryck såväl som digitalt. Till mindre detaljer använder vi Space Mono, vilket ger en mer industriell och unik tech-karaktär till uttrycket.

Start typing and press Enter to search